Költözünk, haladva a korral

A 2018-as tábor az új honlapon lesz elérhető áprilistól. Addig a 2017-esről lehet itt olvasni.

Hagyományunkat folytatva, 2017-ben ismét megrendezzük a vitorlás-gyakorlótábort, ahová a vitorlázást kedvelőket, kezdőket és haladókat egyaránt szeretettel várjuk. A tábor kiemelt célja az utánpótlás-képzés, ezért a MAFC Vitorlás Szakosztálya által biztosított lehetőségekről, és a hajóvezetői engedély megszerzésének módjairól is tájékoztatjuk a résztvevőket. Idén két alkalmat hirdetünk meg.


Időpontok

2017. június 26 – június 30. (hétfő délelőttől – péntek délutánig, vizsgaidőszak után)

2017. augusztus 28 – szeptember 3. (hétfő délelőttől – vasárnap délutánig, regisztrációs hét)

Fel

Részvételi díj

Nyári tábor

befizetés határideje időszak nappalis diák, BME dolgozó, MVK tag családtagjaik, MAFC tag egyéb jelentkezők
június 26–3047 000 Ft + 15% + 30%
napi 3 étkezés 14 000 Ft

A díj 4 napi szállást és 4 és fél nap foglalkozást foglal magában.

Őszi tábor

befizetés határideje időszak* nappalis diák, BME dolgozó, MVK tag családtagjaik, MAFC tag egyéb jelentkezők
teljes hét:
aug.28–szept.3
56 000 Ft + 15% + 30%
hétfő–péntek:
aug.28–szept.1
47 000 Ft
szombat–vasárnap:
szept.2–3
19 000 Ft

A díj 6 napi szállást és 6 és fél nap foglalkozást foglal magában.

* Azokat a jelentkezéseket részesítjük előnyben, melyek a teljes időszakra szólnak, akár a jelentkezési sorrend rovására.

Fel

Jelentkezés

A tábor betelt, már csak várólistára tudunk jelentkezéseket fogadni. Ha sikerül bővíteni a tábort, vagy visszamondják, akkor a várólistásokhoz fordulunk először.

Emailben:
Szükséges adatok: név, időszak, kedvezmény leírása (viszony a BME-hez vagy MAFC-hoz, hallgatóknak neptun-kód, dolgozóknak szervezeti egység, külsős diákoknak iskola), és hogy van-e kishajóvezetői engedélyed.

Az emailre válaszolunk, hogy tudunk-e fogadni, vagy csak várólistára tudunk felírni.

LAST MINUTE helyek! Jelentkezz gyorsan!

A jelentkezés a díjbefizetéssel válik érvényessé. Tekintettel a nagy túljelentkezésre a be nem fizetett jelentkezéseket rövid felszólítás után töröljük. A foglalás jelentkezési határidőn túl történő lemondásakor pénzt visszafizetni nem tudunk.

Fel

A tábor szervezője

A Műegyetemi Vitorlás Klub (a MAFC Vitorlás Szakosztálya)
Elérhetőség:
Szervezők: nyár: Győri Lajos Zsombor, ősz: Kápolnai Richárd

Fel

Ismertető

A tábor célja megismertetni a kezdőkkel a vitorlázás szépségeit, illetve oktatói felügyelettel gyakorlási lehetőséget adni minden résztvevőnek, segítve ezzel a biztonságos, önálló manőverezés készségének kialakulását.

A tanfolyam alatt átlag napi 6 órányi (ami függ az időjárástól) vitorlázást biztosítunk kalóz, és túrahajókon.

Mivel hatósági jogkörrel nem rendelkezünk, ezért vizsgáztatni nem tudunk, de a vizsgára való elméleti és gyakorlati felkészülésben segítséget nyújtunk.

Helyszín

Alsóörs. Kikötők: Marina (itt lesz a gyülekező is) és BaHaRT. Szállás pár perc sétára a strand felújított apartmanjaiban, és korlátozott számban a túrahajókon.

Szállás

Apartmanban és a hajókon. Az apartman kb. 500 méterre van a kikötőtől.
További info később...

Étkezés

Menü a János pince étteremben (reggeli, ebéd, vacsora) egyedi áron.
Sajnos hűtőszekrény- és konyhahasználat csak nagyon korlátozottan érhető el: egy pici hűtő és egy pici konyha van 30 embernek.

Fel

A táborral kapcsolatos tudnivalók

A MAFC vitorlástábornak sokéves hagyománya van, sikerét jelzi az évről évre visszatérő táborozók száma. A tábor kiemelt célja az utánpótlás-képzés a MAFC Vitorlás Szakosztálya számára. A szakosztály túra szakága vitorlázási lehetőséget biztosít a BME hallgatóinak a táborban megismert hajókon. A túra szakág tagsági feltétele az érvényes hajóvezetői engedély.
Lehetőség van a szakosztályban kishajós és nagyhajós versenyzésre is. Ehhez hajóvezetői engedély nem szükséges, azonban rendszeres elfoglaltságot jelent, főleg a nyári szezonban.

A tábor csak akkor indul, ha napi átlagban legalább 6 résztvevő lesz. (Nem szükséges az egész hetet igénybe venni, de elsősorban kezdőknek egyheti gyakorlás nagyon ajánlott.) Ha az érdeklődés olyan magas lesz, mint az elmúlt évek őszi táboraiban, akkor azoknak a jelentkezését preferáljuk, akik egy hetes időtartamot fizetnek be.

Ha az időjárás engedi, akkor 9-12 illetve 14-17 óra közötti időszakokban futunk ki a hajókkal. A vitorlázás természetesen a hajók felszerelésével kezdődik és éjszakára való felkészítéssel fejeződik be. Szeretnénk a résztvevőket a felhívásban említett mindhárom hajótípussal megismertetni, hiszen azok viselkedése eltérő. A nagyobb hajókon mindig lesz oktató, de a kishajót (kalóz) a már gyakorlattal rendelkezők önállóan is vezethetik. Azokon a napokon, amikor az időjárás miatt (szakadó eső, szélvihar) nem tudunk kifutni, vitorlázáselmélettel töltjük ki az időt.

Ha valakinek a hajón történő elszállásolás nem megfelelő, illetve a házban nincs elegendő hely, akkor elhelyezéséről magának kell gondoskodnia. A leutazás és az étkezés ugyancsak egyénileg történik.

Igény esetén a hajóvezetői jogosítvány megszerzéséhez is megpróbálunk segítséget adni, bár ennek a megszerzése teljesen fakultatív.

A hajóvezető vizsga nagyon hasonlít a jogosítványéhoz. Ugyanúgy kell hozzá egészségügyi vizsga, elméleti és gyakorlati tudás. Az elméletet a "vízikresz" szabályainak megtanulása jelenti elsősorban, de vitorlázási, időjárási alapismeretek is szerepelnek a kérdések közt. 2009-től a törvény szerint vizsgára való felkészülés csak jóváhagyott képzés keretében történhet (hasonlóan a jogsihoz). A MAFC vitorlástábor nem minősül jóváhagyott képzésnek, így a vizsga nem része a tábornak. Tudunk ajánlani lehetőségeket az érdeklődőknek, és segítünk a felkészülésben.

A résztvevők létszámát az oktatók és hajók száma behatárolja. Résztvevőről a regisztrációs díj befizetése után beszélhetünk. Amennyiben ez az ismertető még nem adott elég információt a döntéshez, akkor a további kérdések megválaszolására is készek, vagyunk elsősorban a fenti email címeken.

Fel

Szükséges felszerelés

  • csak a hajón alváshoz: hálózsák, melegebb ruha éjszakára, opcionálisan elemlámpa, kispárna
  • tiszta, fehértalpú tornacipő vagy vitorlázó cipő (ami nem hagy guminyomot a hajó fedélzetén)
  • védekezés a nap ellen: sapka, napszemüveg, naptej
  • viharruha: legalább egy vízálló dzseki, ideálisan egy vízálló nadrág és cipő vagy gumicsizma
  • ruha rossz időre: valami melegebb kényelmes, pl. tréningruha, és egy tartalék cipő
  • törülköző, szappan, önellátó étkezéshez felszerelés

Opcionális felszerelés (nem kötelező, de hasznos lehet)

  • elhasznált sportkesztyű jól jöhet kötélhúzásnál
  • neoprém ruha

Jó szelet: a szervezõk

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Galaskó Gyulának, Pető Gábor Zsoltnak (aka. Szandokán), Sarang Lajosnak, a FüredYacht Charter és Oktatóközpontnak, Nagy Zsolt Csabának (aka. Naci), és az MVMSE-nek a segítségért!
Fotók: Utasi Borbála, Bánsági Judit, Szánthó Zoltán, Krajcsovics Zoltán (© 2007, 2008 MAFC Vitorlástábor résztvevők)
Az elmúlt évek (2008-2012) oktatói: Bánfai Balázs, Boros Miklós, Czeller Anna, Cinkler Tibor, Galaskó Gyula, Gyímesi Judit, Kápolnai Richárd, Krajcsovics Hajnalka, Matus Márk, Mészöly Tamás (Mészi), Mizsei János, Molnár Ferenc (Frici), Molnár Norbert, Paál András (Maci), Pető Gábor Zsolt (Szandokán), Takács Norbert, Utasi Borbála, Vágó Attila (Doky), Vágó Emese,

Valid XHTML 1.0 Transitional