Címlap: Tikos Dóra és Tüske Imre
 


     
A könyv szerzői:
Dr. Szirmay-Kalos László
(szirmay@iit.bme.hu) ,
Antal György
(gyantal@mailbox.hu) ,

Csonka Ferenc (fcsonka@graphisoft.hu) ,

Kiadó: ComputerBooks 
Társkiadó: Leonardo SNS


A mellékleten számtalan, a számítógépes grafikával legkülönbözőbb módon összefüggő kép, program, dokumentáció és egyéb anyag található. A legtöbb anyag Windows 98/NT/2000/XP operációs rendszeren működik.

A galéria és a különböző programok programozói ismeretek nélkül is használhatóak. A programok között megtalálhatóak grafikai algoritmusokat bemutató alkalmazások éppúgy, mint képek előállítására használható teljes szoftvercsomag összetett szerkesztő programmal. 

A fejlesztői könyvtárak és a forráskód használata programozói ismereteket is igényel. A programok C++ nyelven íródtak, ezen programnyelvek ismerete feltétlenül szükséges. A dokumentációk megértéséhez némi angol nyelvtudás is szükségeltetik. Figyelem: a CD-mellékleten megtalálható összes program és egyéb anyag felhasználása külön engedélyhez kötött, ez mindig megtalálható a dokumentációban. 

Ha a futtatható állományok böngészőből történő indításánál a programok nem találnak meg bemeneti vagy DLL állományokat, akkor kérjük indítsa a programot parancssorból vagy az Intézőből!


A melléklet tartalma:


Forráskódok
Galéria
Könyvtár
Modellek
Grafikus szoftverek

Segédprogramok:

 

   
Tippek és segédprogramok a CD anyagainak felhasználásához


A könyv a BME Irányítástechnika és Informatika Tanszékén működő Számítógépes Grafika Csoport eszközeivel készült (http://www.iit.bme.hu/~szirmay) . 

Az adathordozón megtalálható, más szerzőktől származó szoftverek, dokumentációk, képek és egyéb anyagok felhasználása, másolása, terjesztése esetén minden esetben az anyaghoz mellékelt engedély az irányadó. Ezen anyagok nagy része az Amerikai Egyesült Államok és más országok szerzői jogvédelmi törvényének hatálya alá esik.